Πώς να μεγαλώσεις ένα ευτυχισμένο παιδί: 10 δοκιμασμένοι τρόποι!

Μυρτώ Κάζη
Sat, 27/03/2021 - 10:20

​​​​​​Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας που είναι στις 20 Μαρτίου και στο πλαίσιο της καμπάνιας αισιοδοξίας που πραγματοποιούν τα Babylino Sensitive, με τίτλο «Babylino Happiness Tips», σας παρουσιάζουμε 10 δοκιμασμένους τρόπους για να μεγαλώσετε ευτυχισμένα παιδιά! Διαβάστε τους με προσοχή και στη συνέχεια κάντε κλικ για να δείτε ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο εδώ

  1. Δείξε του την αγάπη σου. Εκδηλώνοντας την αγάπη σου για εκείνο όχι μόνο δημιουργείς έναν ισχυρό και ακλόνητο δεσμό ανάμεσά σας, αλλά το βοηθάς να αναπτύσσει το ίδιο αντίστοιχους δεσμούς στο μέλλον. 
  2. Άφησέ το να αποτύχει. Η αποτυχία είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό μάθημα για κάθε παιδί, ώστε να μπορεί να διαχειριστεί μεγαλύτερες αποτυχίες στο μέλλον και να μάθει να είναι ευτυχισμένο. 
  3. Φρόντισε τον εαυτό σου. Είσαι το πρότυπό του, οπότε φρόντισε να αφιερώνεις χρόνο στη δική σου ευτυχία. Τα παιδιά έχουν ανεπτυγμένη ενσυναίσθηση και μπορούν εύκολα να διακρίνουν το άγχος ή τη στεναχώρια σου.
  4. Αφιέρωσε χρόνο σε αυτό. Οι δουλειές του σπιτιού, οι απαντήσεις στα email μπορούν να περιμένουν, τα παιδιά σου όχι. Φρόντισε ώστε να περνάς ουσιαστικό χρόνο μαζί τους κάθε μέρα. Εσένα έχουν ανάγκη περισσότερο από ό,τι άλλο. 
  5. Χάρισέ του -αν μπορείς- ένα κατοικίδιο. Είναι σαν να του χαρίζεις έναν φίλο για να παίζει συνεχώς βοηθώντας το παράλληλα να γίνει υπεύθυνο.
  6. Χάρισέ του περισσότερες εμπειρίες, παρά παιχνίδια. Προσπάθησε να του δείξεις όμορφα μέρη και εικόνες, να το βοηθήσεις να γνωρίσει τη φύση και τα ζώα. Με κάθε μικρό ή μεγάλο ταξίδι διευρύνεις τους πνευματικούς του ορίζοντες χαρίζοντάς του το πιο πολύτιμο δώρο: όμορφες οικογενειακές αναμνήσεις. (note: δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία. Θυμήσου ότι δεν έχει σημασία ο προορισμός, αλλά το ταξίδι.)
  7. Άφησέ του ελεύθερο χρόνο. Μην γεμίζεις το πρόγραμμά του ασφυκτικά με δραστηριότητες και κατά συνέπεια με πίεση ή άγχος.
  8. Μην του λες συνεχώς "όχι". Δοκίμασε να του λες πιο συχνά "ναι" και θα δεις την ψυχολογία του να φτιάχνει.
  9. Είναι οκέι να το "κακομάθεις"! Αν του αρέσει η σοκολάτα, δώσ' του ένα μικρό κομματάκι κάθε μέρα, παίξτε μαζί χωρίς αυτό να είναι στο "πρόγραμμα", αν μια μέρα τον χρόνο δεν θέλει να κάνει τα μαθήματά του, ας μην τα κάνει. Είναι σημαντικό να μάθει να βάζει την ευτυχία του ως προτεραιότητα...
  10. Πάρ' το αγκαλιά! Η αγκαλιά σου το κάνει να νιώθει ασφάλεια, λειτουργεί λυτρωτικά για το άγχος ή τις ανησυχίες του και παράλληλα του δείχνει πόσο το αγαπάς. 

Μεγάλος Διαγωνισμός BOOM x Babylino Sensitive: Στο πλαίσιο της καμπάνιας «Babylino Happiness Tips», τα Babylino Sensitive σας δίνουν τη δυνατότητα να κερδίσετε τις πάνες του μωρού σας για έναν χρόνο! Πώς; 

1. Follow @boommag.gr

2. Follow @babylino.greece

3. Comment «τι κάνει τα παιδιά σας ευτυχισμένα»

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ