Πότε ανοίγουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο και τι ισχύει για τα ολοήμερα;

Boom Team
Tue, 26/05/2020 - 11:53
0 Comments

Η επίσημη ανακοίνωση της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των παιδικών σταθμών την 1η Ιουνίου, προκάλεσε μεγάλη χαρά και ανακούφιση στους γονείς που μέχρι τώρα προσπαθούσαν να ισορροπήσουν μεταξύ δουλειάς και οικογένειας. Όπως τόνισε η Υπουργός, «δεν υπάρχει επιστροφή στην κανονικότητα χωρίς ανοιχτά σχολεία», ενώ μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ υπογράμμισε ότι σύμφωνα με όσα υποστήριξαν οι ειδικοί επιστήμονες, τώρα είναι η καλύτερη περίοδος για να ανοίξουν τα σχολεία. Σημείωσε μάλιστα, πως από τη στιγμή που τα πάντα είναι ανοιχτά, τα παιδιά είναι καλύτερα να βρίσκονται στο σχολείο όπου τηρούνται τα μέτρα προστασίας παρά να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα έξω, ενώ έδωσε και κάποιες διευκρινίσεις σε σχέση με τα ολοήμερα και τη νέα σχολική χρονιά. 

boom άνοιγμα σχολείων

Ολοήμερα σχολεία

Όσον αφορά στα ολοήμερα σχολεία, επανέλαβε πως για την ώρα δεν θα ανοίξουν και πρόσθεσε πως έχει ζητήσει από το υπουργείο Εσωτερικών να προσαρμοστεί το εργασιακό καθεστώς των γονέων που είχαν τα παιδιά τους στο ολοήμερο ώστε να κάνουν χρήση μειωμένου ωραρίου.

boom άνοιγμα σχολείων

Έναρξη σχολείων τον Σεπτέμβριο

Για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η Υπουργός σημείωσε πως γίνεται προσπάθεια να ξεκινήσουν νωρίτερα τα σχολεία όχι όμως πριν από την 1η Σεπτεμβρίου. «Μακάρι να μην χρειαστεί κανένα μέτρο. Ακόμη δεν μπορούμε να προβλέψουμε πως θα ανοίξουν τα σχολεία», δηλαδή αν θα χρειαστεί να πάμε πάλι στη λύση των τμημάτων με 15 μαθητές ή θα μπορούμε να έχουμε επιστρέψει στην πλήρη κανονικότητα.

Πηγή: in.gr