Σχολή αρχιτεκτονικής για παιδιά, ο "Ασπροδόντης" κι ένα ταξίδι στον πλανήτη "Ανθοχώρα"... Όλα στην ατζέντα του Σαββατοκύριακου!

Boom Team
Wed, 25/09/2019 - 20:48

ARKKI- Σχολείο αρχιτεκτονικής για παιδιά

Ηλικία: Για παιδιά 6-12 ετών

Τοποθεσία: Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη

Πότε: 5, 12, 19 Οκτωβρίου, 2 Νοεμβρίου 2019 (1ος κύκλος)

ατζέντα Σαββατοκύριακου

Το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ARKKI (School of Architecture for children and Youth), που ήρθε στην Ελλάδα από τον ΑΚΤΟ, σε συνεργασία με τη DESIGNEMBASSADOR.COM, συνεχίζει τη δράση του και το φθινόπωρο, με νέους κύκλους εργαστηρίων για παιδιά ηλικίας από 4 έως 5 και από 6 έως 12 ετών.

Μέσα από το παιχνίδι και τις ενδιαφέρουσες «προκλήσεις» που περιλαμβάνει το πρόγραμμα,  τα παιδιά εξερευνούν τον κόσμο με τις αισθήσεις τους, πειραματίζονται και δημιουργούν. Με αφορμή ερεθίσματα από τον χώρο της αρχιτεκτονικής, τα παιδιά εξοικειώνονται με έννοιες όπως η τρισδιάστατη αντίληψη και η μαθηματική σκέψη, ενώ καλλιεργούνται η φαντασία και η δημιουργικότητά τους.

Κάθε κύκλος είναι αυτοτελής και μπορεί να τον παρακολουθήσει ένα παιδί ανεξάρτητα ή συνεχόμενα.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ατζέντα Σαββατοκύριακου

Θεατρική παράσταση "ΑΣΠΡΟΔΟΝΤΗΣ"

Τοποθεσία: Περιοδεία

Πότε: 4-20 Οκτωβρίου

Το μυθιστόρημα του Τζακ Λόντον ζωντανεύει για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή, με τον δημοφιλή ηθοποιό και σκηνοθέτη, Μάριο Ιορδάνου και τον θίασό του. Οι συντελεστές επιχειρούν, μέσω μιας παράστασης για όλη την οικογένεια, που συνδυάζει χορό, τραγούδι, γέλιο και διαδραστικότητα, να μεταφέρουν στα παιδιά μηνύματα σχετικά με τη δύναμη της θέλησης και της αγάπης.

Λίγα λόγια για την υπόθεση...

Ο Ασπροδόντης είναι ένας μικρός λύκος, που λατρεύει τη φύση και το παιχνίδι και ζει με τη μαμά του στο δάσος. Μια μέρα, ένας Ινδιάνος τον βρίσκει να παίζει ανέμελος με τη μητέρα του και τους προτείνει να τους πάρει μαζί του. Πολλά αναπάντεχα γεγονότα όμως θα χωρίσουν τον Ασπροδόντη από την οικογένειά του. Θα συναντήσει άγρια ζώα, σκανταλιάρικα πουλιά του δάσους και έναν καουμπόη που δεν αγαπάει τα ζωάκια. Μέσα σε αυτό το ταξίδι της ενηλικίωσης, ο Ασπροδόντης θα ξεπεράσει δυσκολίες, θα κάνει φιλίες και θα βάλει τα δυνατά του για να γυρίσει πίσω στη μητέρα του και τον Ινδιάνο του. Άραγε, θα τα καταφέρει;

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

Ο θαυμαστός κόσμος της Μαργαρίτας

Τοποθεσία: Χυτήριο Θέατρο- Σημείο Πολιτισμού

Πότε: 6/10-29/12

ατζέντα Σαββατοκύριακου

Μέσα από μία μουσικοθεατρική διαδραστική παράσταση, τα παιδιά ενημερώνονται για την οικολογική καταστροφή, και ανακαλύπτουν τρόπους με τους οποίους μικροί και μεγάλοι μπορούμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον.

Λίγα λόγια για την υπόθεση...

Είναι παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2124, όταν η μικρή Μαργαρίτα ενημερώνεται για την επικείμενη οικολογική καταστροφή: Σε μόλις 24 ώρες θα καταστραφούν όλα τα λουλούδια. Η καλύτερή της φίλη όμως, η Τριανταφυλλιά, θα την οδηγήσει στον σοφό της λουλουδοοικογένειάς της, τον Γερο-Πλάτανο, και μέσα από εκείνον θα πληροφορηθεί για το πώς μπορεί να σώσει τη φίλη της αλλά και όλη της την οικογένεια. Σκοπός είναι, να μαζέψει όλα τα λουλούδια και να τα μεταφέρει στον πλανήτη Ανθοχώρα, που με πολύ κόπο έχουν δημιουργήσει τα ίδια τα λουλούδια, ώστε να σωθούν από τους ανθρώπους και τις καταστροφικές συμπεριφορές τους...

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Από 6/10 και κάθε Κυριακή στις 11:15 ( Διάρκεια: 100 λεπτά με το διάλειμμα)

Δείτε περισσότερα εδώ